Cellgummi för kostnadseffektiv tätning

Cellgummi är ett kostnadseffektivt alternativ som möjliggör god fukt- och smuts- och lufttäthet inom olika täthetsapplikationer inom exempelvis industrin. Vi tillverkar elastiska cellgummilösningar i enlighet med kundens behov.

Kundanpassad produktion

Med hjälp av cellgummi kan vi tillverka produkten för dina specifika behov. Vi väljer alltid de mest funktionella och kostnadseffektiva materialen och implementeringen. Till produkten kan tilläggas ytterligare egenskaper såsom en limyta för att förbättra produktanvändningen. Av gummi kan man även producera stötdämpare, förpackningar och isoleringar

Cellgummits egenskaper:

  • Temperaturtålig
  • Ytterst tät
  • Kan anpassas enligt användningsområde
  • Vädertålig
  • Ljuddämpande
  • Dämpar vibrationer och stötar

Cellgummits användning

Cellgummi kan användas för tätningar, isoleringar samt förpackningar. Silikoncellgummi är ett bra material för applikationer där en långvarig lösning krävs för att klara av även högre temperaturer. Temperaturspannet för detta material är -70 – +200°C.

Den halvslutna cellulära strukturen i vårt HSC-cellgummi skapar ett särskilt mjukt material som möjliggör god täthet över ett större toleransområde. Detta material är lämpat för till exempel vakuumlyftar.

Materialutbud: Kloropren, EPDM, nitril och silikon
Temperaturspann: -70 – 200°C
Kubisk densitet: 80 – 250 kg/m3
Brandskydd: t.ex. FMVSS 302 & UL-94

Cellgummi passar som tätning inifrån ut

Cellgummi är en slags syntetisk gummikvalitet, som kan förädlas genom att tillägga band, filmer eller annat material till ytan.

Cellgummi passar ofta i mer krävande applikationer än cellplast. Typiska applikationer kan vara till exempel utomhusbelysning, elskåp eller flänstätning. Råmaterialet väljs utgående från applikationsområde. Gummikvaliteten kan vara t.ex. CR, SBR, NBR eller EPDM, av vilka EPDM passar bäst för utomhusbruk.

Partnerskap med Sealmaker?

Vi är en lyhörd och rådgivande partner, som alltid har kundens behov i fokus. Därför kan vi alltid erbjuda kostnadseffektiva välfungerande lösningar. Cellgummiprodukterna tillverkas utgående från kundens ritningar, så det skulle underlätta ifall ni kunde uppge så specifika detaljer kring